petak, 2. siječnja 2015.

Uštipci i krafne

Uštipci (TV)
1 germa
1/2 kg brašna oštrog
1 cijelo jaje, 1 žutanjak
2 žlice šećera
2 dcl mlijeka
2 žlice ruma
3 žlice ulja + ulje za prženje
malo soli
Germu sa šećerom i malo mlijeka (toplog) neka stoji da se digne. Dodaj jaja, ostatak mlijeka, ulje (3 žlice), soli samo malo, brašno, pa sve dobro lupaj. Neka stoji pokriveno dok se ne digne pa peci u toplom ulju ili masti. Peci u manjoj posudi da bude više ulja (1 rajngla od 1 l). Mora biti 1/2 masnoće da se dobro peku. Peci oko 3 min na jednoj strani poklopljeno a na drugoj otklopljeno.

Ovaj recept je i za krafne: tjesto kad se zamjesi razvaljaj 1 cm debljine, pravi čašom krafne, pokrij i neka stoji 20 minuta da se duplo dignu. Peci na gornjoj strani poklopljeno, a kad ih okreneš onda otklopi.

Nema komentara:

Objavi komentar