petak, 2. siječnja 2015.

Pita od jabuka

Pita od jabuka
1/4 kg margarina (1 margarin)
35 dkg brašna (oštro i glatko)
malo praška za pecivo (1 mala žličica)
2 žlice šećera
1 jaje
i prema želji može malo mljevenih oraha (oko 5 dkg)
Zamjesi tijesto pa neka malo stoji na hladnom.
1,5-2 kg kiselih jabuka oguli, izribaj i dinstaj na 3-4 žlice šećera (po želji).
Ako jabuke nisu dovoljno kisele, dodaj malo limunske kiseline. kad su se dobro izdinstale (naravno, ja ne bih znala što znači dobro izdinstane jabuke), neka se ohlade. Po želji (dvaput podvučeno) može se dodati sitno kosanih oraha ili mandula.
Namaži protvan sa masti pa razvaljaj pola tijesta, stavi u protvan pa na njega jabuke i gore drugi dio tijesta. Peci na laganoj vatri (150 stupnjeva) oko 3/4 sata da se ljepo požuti. Reži ohlađeno i posipaj štaub šećerom (prema želji).

Nema komentara:

Objavi komentar