četvrtak, 1. siječnja 2015.

Parfe torta

Ovaj recept je sv zamusan i ima komade tijesta po sebi

Parfe torta (Barica)
Ispeci biskvit u kalupu za tortu (namaži s malo masti i posipaj brašnom)
4 bjel. snijeg tuci sw 4 žlice šećera, dodaj jedan po jedan žutanjak, 3 žlice oštrog brašna. peci oko 15 minuta na 150 stupnjeva.
Biskvit ostavi u kalupu da se ohladi. Izbodi ga viljuškom i pošpricaj mlijekom (kalup povisi okolo s konturom) pa stavi kremu.
Krema:
pjenasto umuti 4 žutanjka, 15 dkg šećera i 3 vanilin šećera. U to ulij 3 dcl kipućeg mlijeka stalno miksajući. Sve vrati na vatru i dobro miješaj oko 5 minuta (pazi da ne zakipi). Makni sa vatre i umiješaj 1,5 dkg želatine upravo rastopljene u 5 žlica vode.
Kad se krema ohladi umješaj šlag od 3 slatka vrhnja i 3 učvršćivača. Sve izlij na biskvit i stavi u frizer oko 5 sati. Izvadi, otvori kalup, tortu ukrasi šlagom i ostavi u frižideru da se otopi (krema je gotovo tekuća kad se stavlja na biskivt, ali u frizeru se stisne)

Nema komentara:

Objavi komentar