Zašto umanjenica korabice umjesto korabe, nemam pojma. Možda su mi tako govorili dok sam bila mala da mi približe mrska variva, tko zna...Ne znam točno kad, ali sam defintivno zavoljela ovo varivo, koje je po gustoći bliže nekakvom ujušku. Baka ga je često radila, a i moja mama se usavršila u tome, tako da je to jedan od rijetkih recepata u kojima da mi i baka i mama skuhaju jedno te isto jelo, ja ne bih znala reći koja je skuhala koje! Kudos, mama! I hvala baka. :) Svakako ću ovo spremati svom sinu i budućim naraštajima (s nadom da će ih biti), sad kada imam recept. Sve mi se nekako čini kako prolazim kroz bakine recepte, a time i sjećanja, da osim što ću pokušati reprizirati neke recepte, možda pokušavam obnoviti i neke druge osjećaje, doživljaje, sitnice koje mi nedostaju...
Varivo od korabice
Zdinstati malu glavicu luka. (ne piše kojeg)
Staviti mrkvu narezanu na kolutiće (2 mrkve)
Nakon tog grašak, korabiu i 1 krumpir (oboje narezano kao za deblji pomfri).
Dodati žličicu crvene paprike, vegete, vode (malo).
Na kraju štaub (brašno) i lišće od korabice.
Nigdje ne piše koliko se kuha, ali pretpostavljam kad su krumpir i korabica gotovi, a osobno bih to provjerila piknuvši ih vilicom.
Nema komentara:
Objavi komentar