Koji od recepata je točan??
4 jaja
80 g šećera
1 vanilin šećer
120 g brašna
na vrh noža prašak za pecivo
Žutance istuči s 1/3 šećera i vanilin šećerom u pjenastu masu. Od bjelanaca i ostatka šećera istući čvrsti snijeg. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i lagano izmijšati sa žutancima. Pažljivo doadti snijeg od bjelanaca. Tijesto izliti u lim obložen papirom za pečenje te ispeći u zagrijanoj pećnici na srednjoj temp. Ispečeno tijesto još toplo zarolati.
Istući čvrsti snijeg od 4 bjelanjca, neprestano miješajući dodavati žlicu po žlicu 120 g šećera izmiješanog s 2 vanilin šećera. Zatim dodati jedno po jedno žumance neprestano muteći. U tu kremu lagano dodati 120 g brašna. Peći 12ak minuta na 200-220 stunjeva.
Nema komentara:
Objavi komentar