Dagnje na buzaru
1 kg dagnji (ili škampi)
1 dcl ulja (pola maslinovog)
3 zrna češnjaka
peršin
2 žlice prezla
2 dcl vina s malo vode
Dagnje dobro oribaj i operi pa stavi na vruće ulje. Dodaj češnjak, pospi prezle i zalij vinom ivodom. Kad zakipi dodaj peršin, papar i 1 žlicu Vegete. Sve neka prokuha oko 10-15 minuta.
Isto je i za škampe, samo na ulje dodaj 1-2 sitno kosana luka.
Na drugom mjestu u kuharici, recept samo za škampe na buzaru.
Škampe na buzaru (za 4 osobe)
1 kg opranih škampi
2-3 luka
3-4 režnja češnjaka
peršinov list
2 dcl bijelog vina
2 jušne žlice prezla
sol, papar, vegeta, malo origana
1 dcl miješanog ulja (maslinovo i suncokretovo)
Na ulju dinstaj sitno rezani luk (uz malo doljevanja vode) oko 10 minuta. Dodaj kosani češnjak, škampe i sve dinstaj nekoliko minuta uz mješanje. Dodaj vino, prezle, vegetu, papar, origano. Sve se dinsta na laganoj vatri oko 20 minuta.
p.s. ovo je porcija za Tamaru i Niku (samo da se razumije!!) - bakina napomena, a mi požderuhi :)
Nema komentara:
Objavi komentar