Bakalar (za 8 osoba - "naša plava rajngla")
2,5 kg krumpira (na ploškice)
80 dkg očišćenog bakalara (tuci, namači 1-2dana, skini kožu, očisti kosti)
2 glavice češnjaka (ili češnja??)
1,5 dcl maslinovog + 1 dcl običnog ulja (može i samo maslinovo)
1 glavica luka
Peršina, soli, bibera, paradajza (tekući) oko 1/2 l
Na malo ulja poprži sitno narezani luk da malo požuti. Slaži red krumpira, red bakalara, posoli, popapri, dodaj češnjak, peršin, ulja, malo paradjza. Tako slaži do vrha red po red i na zadnje krumpir koji posoli, popari, stavi malo ulja, peršina i paradajza. Nalij vodu da je vidiš. Stavi u ror. Kad zakuha, neka krčka lagano 3 sata (nigdje ne piše na koliko stupnjeva).
Nema komentara:
Objavi komentar