subota, 6. prosinca 2014.

Buhtli

Još jedan specijalitet.

Buhtli (manji protvan)
60 dkg brašna
1/2 germe
3 dcl mlijeka
12 dkg ulja (dkg? možda1,2 dcl??)
2 žutanjka
3 žlice šećera
malo soli, korice od limuna
Germu s malo šećera i malo tople vode stavi da se digne.
Miješaj žutanjke sa šećerom pa dodaj ulje, mlijeko, sol, koricu limuna, kvas (dignuta germa) i brašno. Sve dobro lupaj (može i sa mikserom) dok ne otpadna sa žlice. Neka stoji oko pola sata da se digne. Razvaljaj debljinu 1 cm, reži, maži sa pekmezom, spoji, stavi u namazani protvan (valjda s maslacem namazan). Svaki buhtl malo namaži s uljem gdje se spajaju, da se kasnije lakše odvaja. U jedan red idu cca 3 komada. Neka se sve još diže oko 15 minuta pa stavi peći u zagrijani ror na 150 stupnjeva oko 35 minuta. Izvadi pa pokrij sa krpom dok se ohladi. Može se filati i sirom ili orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar