nedjelja, 28. prosinca 2014.

Kakao šnite "Anči"

Vikendica na Kupi smještena je u vikend naselju, a kako su moji deda i baka bili među prvima koji su tamo gradili postavili su temelje ne samo kuće već i mnogih dobrosusjedskih odnosa od kojih su mnogi prerasli u još bolja prijateljstva. A iz dobri prijateljstava i mnogih kava, druženja na obali Kupe i po terasama naših vikendica, razmjenili su se i mnogi recepti. Jedan od boljih je onaj kojem je baka dala oznaki tete Anke.

Kakao šnite "Anči" (protvan 46x25)
20 dkg šećera i 2 cijela jaja dobro miješaj pa dodaj 10 dkg margarina, 3 dkg kakaa, 1/2 praška za pecivo, 3 dcl mlijeka mlakog i 25 dkg brašna. Namaži protvan, posipaj sa brašnom i stavi peći u vrući ror (peci na lagnoj vatri 150 oko 3/4 sata). kad je pečeno izbodi čačkalicom i vruć kolač prelij vrućim preljevom.
Preljev:
150 dcl vode
1/2 dcl ruma
10 dkg šećera
1 valini šećer
Neka sve prokuha i vruće prelij po vrućem kolaču. Neka se ohladi pa može se staviti preliv od čokolade ili samo posipati šećerom.

Nema komentara:

Objavi komentar