subota, 22. studenoga 2014.

Li-la

Ovdje ću objaviti sve recepte koji nisu u mom sjećanju zasjeli na tron okusa ili barem nisu toliko emocionalno obojani, ali su itekako vrijedni spomena!

Krumpir s jajima (4 osobe)
1 kg krumpira
8 jaja
4 dkg ribanog sira
ulje
sol, papar
Krumpir oguli i nareži na prutiće (trake), peci u tavi s puno ulja. Dok se krumpir peče razmuti jaja, dodaj sir, sol i papar. U tavu stavi maslac, zagrij ga, dodaj pečeni kreumpir i prekrij smjesom s jajima i još malo peci miješajući.


Kruh s kukuruznim brašnom
1 germa s malo tople vode
1 čaša od jogurta kukuruznog brašna pofuri s 3 dcl vode
dodaj:
soli oko 1 žličica
4 čaše brašna
2 dcl tople vode
sve dobro zamjesi. Dodaj 1 žličicu ulja i sve izmijesi. Neka stoji dok se ne digne.
Namaži protvan (valjda s uljem), kruh ponovno malo lagano promiješaj, stavi u protvan pa neka se još diže (koliko??). Peci lagano 3/4 do 1 h.

Nema komentara:

Objavi komentar